Thursday, 19 December 2013

Hamil Dengan Jus Qaseh Adinda

dok lepak2 gugel2 internet terjumpa lak artikel ni...
menarik jugak...

 

Monday, 24 June 2013

testimoni diri sendiri...



sejak beranak tiga ni...badan rasa letih semacam. 
nak jaga anak sekolah..
anak pra sekolah..
baby 1 tahun
dengan kerja lagi
dapat bayangkan lah betapa penat dan letihnya badan
kadang2 kawan wassap pun malas nak layan...
orang tepon pun malas nak angkat
sebab letih bebeno

alhamdulillah...sejak amalkan qaseh ni..
sebelum buat keje malam.. minum qaseh 2 sudu dulu...trus segar
masa tu la nak basuh baju...mop lantai..lipat kain...jemur kain
serika baju
sama gak time nak gi keje...
selalu kalau kat opis mata aku mesti ngantuk giler
kadang2 tengah ngadap lappy pun leh menguap tersenguk2
tapi pagi ni try minum qaseh 2 sudu..alhamdulillah..segar bugar
ni sempat menaip
kalo tak dah lama dihanyut mimpi ngeri

ternyata...qaseh buatkan badan aku segar...
esok try lagi camner
kalau memang tak ngantuk..memang betul la ...qaseh ini hebat


Qaseh Adinda+Kekanda= Qaseh Junior

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Assalamualaikum,
Haaaa sekarang dah lengkap lah QASEH ni, ada untuk wanita lelaki dan sekarang dah ada QASEH GOLD JUNIOR. QASEH GOLD JUNIOR ni sesuai untuk baby sehingga berumur 12 tahun. dah masuk 13 tahun tu, boleh beralih pada QASEH ADINDA atau QASEH KEKANDA lah yer.

IMG_5742
Sudah dilancarkan pada 15Jun baru ni

1011717_280185755460043_249291272_n
QASEH GOLD JUNIOR masih mengekalkan ramuan makanan sunnah iaitu Air Zam Zam, Madu,Kurma,Habbatu sauda, Buah Tiin,Zaitun, Delima, Juga diperkayakan dengan badam dan bayam.

1003449_661220913892401_1659489885_n
1014294_522789277770779_418272894_n

Fakta Menarik BADAM...
Selain daripada buah kurma dan tiin, badam adalah makanan terawal ditanam oleh manusia! Badam kaya dengan protin, vitamin E dan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi. Amalan memakan badam boleh meningkatkan kecerdasan minda, membekalkan tenaga, mencantikkan kulit dan menyokong kesihatan yang baik!
InsyaALLAH…
Berikan yang terbaek buat si manja anda.

Friday, 12 April 2013

Khasiat Jus Qaseh

Qaseh Gold
Minuman kesihatan berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Za’faran, Habbatus Sauda’, Buah Tiin, Zaitun & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan herba tradisi seperti Gingko & Sireh. KINI DENGAN KHASIAT DELIMA & ARABIC GUM.

RUMUSAN TAMBAHAN KHUSUS UNTUK LELAKI:
Qaseh GOLD KEKANDA dengan rumusan khas untuk golongan lelaki diperkaya dengan herba khusus seperti Guarana, Tribulus & Ashwaganda.

RUMUSAN TAMBAHAN KHUSUS UNTUK WANITA:
Qaseh GOLD ADINDA dengan rumusan khas untuk golongan wanita diperkaya dengan herba khusus seperti Passiflora, Pegaga & Manjakani

PENYEDIAAN SECARA AMALAN PENGILANGAN ISLAMIK (IMP):
Diperkasakan dengan bacaan Al-Quran dan doa-doa khusus oleh kakitangan yang sentiasa di dalam keadaan berwudhu yang Insya-ALLAH menghasilkan produk yang bertaraf HALALAN THOYYIBA (HALAL LAGI BAIK).

"Dapatkan keberkatan puasa anda dengan jus QASEH GOLD..."

Kehebatan QASEH GOLD - gabungan pemakanan SUNNAH yang penuh dengan keberkatan dan kelebihan herba tradisi serta penyediaannya secara Amalan Pengilangan Islamik (IMP).


KEBAIKAN & KHASIAT QASEH ADINDA GOLD @ QASEH KEKANDA GOLD
:: Memberi tenaga tambahan dan menambah stamina badan
:: Meningkatkan daya imuniti semulajadi badan
:: Menyegarkan badan dan mengurangi rasa mengantuk
:: Menghilangkan letih lesu badan
:: Mengatur tekanan darah dan melancarkan pengaliran
:: Membantu memberi ketahanan badan dari penyakit seperti kardiovaskular    dan kanser
:: Melegakan tekanan perasaan, sakit kepala dan migraine
:: Menghalang makan berlebihan dengan mengurangi rasa lapar serta selera makan
:: Mengandungi anti oksida untuk mempertahankan badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas
:: Memberi tenaga sepanjang harian
:: Merawat 1001 jenis penyakit
:: Cara pengambilan yg mudah 2 sudu pagi semasa perut kosong dan 2 sudu malam sblm tidur..
:: Diikuti dengan niat...



Thursday, 11 April 2013

Bagaimana Qaseh Dapat Membantu Saya




Qaseh membantu dari Sudut Jasmani:
 1. Membantu memperelokkan fungsi sistem tubuh seperti sistem pencernaan, sistem saraf, aliran darah dan   sebagainya 
2. Membekalkan tenaga dan zat makanan yang diperlukan oleh tubuh
3. Membantu mempertingkatkan sistem ketahanan tubuh badan
4. Membantu meningkatkan kecerdasan minda 

Qaseh membantu dari sudut Ruhani
 1. Dari dudut penyediaan produk; dengan amalan doa dan bacaan Al-Quran serta piawaian IMP menyumbang kepada ketenangan jiwa 
2. Dari sudut saintifik, kandungan tryptophan dalam kurma, habbatus sauda' dan za'faran dapat membantu memperbaiki mood & memberi kelegaan emosi  Menjaga kesihatan disamping dapat menghidupkan amalan pemakanan sunnah dengan Qaseh... .

Qaseh Gold





  Dirumus dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron dan air zam-zam bersama herba lain. Qaseh Adinda juga dicampur dengan herba khusus untuk wanita iaitu manjakani, pegaga dan buah markisa. Qaseh Adinda berfungsi untuk:

  •  Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  •  Menambah tenaga 
  • Mencerdaskan minda
  •  Membuang toksin 
  • Melancarkan penyerapan dan perkumuhan 
  •  Meningkatkan sistem imun
  •  Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf 
  •  Mempercepatkan penyembuhan
  •  Menstabilkan mood 
  • Menstabilkan hormon

 
 Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi.

TIPS:

1. Makan 2-3 sudu besar pagi sewaktu perut kosong dan 2-3 sudu besar lagi sebelum tidur malam
2. Gunakan sudu plastik.
3. Minum air yang banyak untuk mengeluarkan toksin dari tubuh.

















Wednesday, 10 April 2013

Cara Pembayaran

Buat masa ini kami hanya menerima pembayaran melalui deposit ke akaun bank kami (CIMB dan Maybank) seperti berikut:

Bank: CIMB Bank

Bank: Maybank Berhad

Pembayaran bolehlah dibuat selepas anda menerima pengesahan pesanan anda daripada kami dan mestilah disempurnakan dalam tempoh 48 jam dari masa pesanan disahkan. 

Sekiranya pihak kami tidah menerima makluman pembayaran dari anda selepas tempoh tersebut, kami akan membatalkan pesanan tersebut dan mengembalikan barangan yang dipesan ke dalam stok.

Sila kirimkan bukti pembayaran (imbasan slip deposit atau resit transaksi perbankan online) melalui emel kepada kami di primrose.811@gmail.com.